Barion Pixel

Szálkásítás, Fogyás

Sikersztori 44 - Szabó Gábor - Test-Átalakulása

2023. 01. 03.

KINGA

Sziasztok! 

Szabó Gábor vagyok Somogy megyéből, 38 éves, 175 cm magas és szeretném veletek megosztani az én történetemet.

Nagyjából 25 éves koromig nagyon vékony voltam, bármit ehettem, sosem látszódott meg rajtam, ez miatt pedig azt hittem, hogy szerencsés alkat vagyok, nem vagyok hajlamos a hízásra.

A kerékpározás szerelmese vagyok, egész életemben mentem előre, ha úgy éreztem, akkor jó messze mindentől, mert így tudtam mindig igazán kikapcsolódni és feltöltődni.

Kisfiam születése után egycsapásra megváltozott minden: felborultak a mindennapok, elmaradtak a testmozgások, össze-vissza ettem és alvásból is kevesebb jutott, ezért szükségszerűen elkezdődött valami, aminek nagyon nem örültem. A fáradságtól nem volt energiám bicajra ülni és a kevesebb szabadidő amúgy sem nagyon engedte volna.

Volt, hogy tévénézés közben elfogyasztottam egy tábla csokit vagy egy zacskó chipset, semmilyen tekintetben nem figyeltem magamra és biztos voltam benne, hogy nem történhet semmi baj.

Aztán arra eszméltem, hogy kezdek megváltozni. Először csak a hasamon és a derekamon kezdtek gyarapodni a hurkák, aztán belülről is éreztem már, hogy fáradékonyabb vagyok, zihálok, ha fel kell lépcsőzni az emeletre. Egy idő után felismertem, hogy tenni kellene valamit, de az ember alapból lusta és addig meg nem mozdul, amíg nem muszáj.

A kezdeti 70 kilós testtömegemet az évek alatt "sikerült" feltornásznom 84 kilóra és egyáltalán nem voltam büszke magamra. A kiskaput az tette be egy szép nyári napon, amikor ülve a cipőfűzőmet sem tudtam már rendesen bekötni úgy, hogy a hasam ne préselje ki a tüdőmből a levegőt. Akkor elhatároztam, hogy ennek véget vetek.

Beleástam magam az Internet rejtelmeibe, rengeteg cikket olvastam el és sok videót elemeztem, próbáltam találni egy olyan módszert, amely segítségével előre léphetek. Abban biztos voltam, hogy abba kell hagynom a nem megfelelő ételek fogyasztását (édességek, fehér lisztes péktermékek stb.) és be kell valahogy ütemeznem újra a rendszeres testmozgást.

Végül arra jutottam, hogy idő híján belevágok egy HIIT programba, ami csak napi 15 percet vesz el az életemből. Adtam magamnak egy hónapot a változásra és ha akkor nem történik valami, akkor feladom. Szerencsére nem így történt, mert már egy hét múlva is hatalmas változásokat láttam. A testsúlyom szépen lassan csökkenni kezdett, aztán egyre jobban visszatérni látszódott a régi tűz és a változások miatti motiváció is hajtott előre.


Az egy hónap alatt 84 kilóról sikerült 78 kilóra lefogynom és ennek nagyon örültem. Mivel nem végeztem súlyzós edzéseket és tudtam, hogy ideje elkezdeni, hogy az izmaimmal is történjen valami, beszereztem pár kézisúlyzót és az egyre bővülő ismereteim birtokában kialakítottam az edzésprogramomat. Ekkor kezdtem el a Youtube-on is jobban érdeklődni olyan videósok iránt, akik útmutatást nyújtanak a hozzám hasonlóknak. Rátaláltam Ádámra is, aki mindig szimpatikus volt nekem a vicces és poénos, ugyanakkor nagyon hasznos videóival, sokszor könnyesre röhögtem magam rajtuk. :) Rengeteg ötletet, tippet és praktikát építettem be a saját terveimbe, a változások pedig hamar jöttek.

További eszközöket vásároltam, voltak már gumiköteleim, haskerék, fekvőtámasz bak és újabb súlyzókat is beszereztem.

Egy év életmódváltás után megrekedtem és a kilók nem akartak lejjebb menni. Nagyjából 72 kilóig mentem le, persze közben izmot is sikerült építeni a zsírleadás mellett, ezt a tükör bizonyította. Illetve mindig nagyon szigorú voltam magammal, ezért a létező összes helyen hetente mértem a körméreteimet és progresszíven vezettem az edzéstervemet, így tudtam, hogy jól csinálom.

A stagnáláson nem sikerült átesnem, úgy éreztem, hogy most jött el az a pillanat, hogy segítséget kérjek, szükségem van olyanra, aki ha kell, akkor kíméletlenül az arcomba vágja, ha valamit rosszul csinálok. Ádám mellett döntöttem, mert az ő tapasztalataiban és hozzáértésében bíztam meg a legjobban. Felvettem vele a kapcsolatot és egy 12 hetes szálkásító étkezési tervet kértem tőle, egyelőre csak a kajálásomat szerettem volna helyretenni.

Az eredmények pedig gyorsan jöttek, olvadtak le rólam a kilók. Nagyszerű volt felismerni, hogy mégiscsak van hasizmom és egyre több helyen struktúrálódnak el az izmaim úgy, ahogy annak lenni kell. Egészen 64,5 kilóig mentem le a 12 hét alatt úgy, hogy a méréseim alapján szinte kizárólag csak a hasam és a derekam tájéka lett körméretben kisebb. Ehhez kellett egy nagyon kitartó és fáradságos edzés is a háttérben, mert csakazértis beleadtam mindent, a szálkásítás és az ezzel járó gyengeség ellenére nem csökkentettem az intenzitáson, sőt, néhány gyakorlatnál emeltem is rajta. 


Az eredmények pedig magukért beszélnek. Most már tudom, hogy mik a gyengeségeim és mikben kell fejlődnöm még. Azt is tudom, hogy Ádámmal előbb kellett volna felvennem a kapcsolatot, mert hiába edzettem keményen, ha az étkezés nincsen rendben. Most már azt is tudom, hogy ez mennyire számít. Jelenleg szeretnék visszatömegelni 70 kilóig és kétség sem fért hozzá, hogy újra Ádámhoz forduljak. :)

Ha eldöntötted, hogy változtatni akarsz, akkor ne habozz és keresd meg Ádámot!

Kérj tőle a célodnak megfelelő étkezési tervet és edzési tervet (akár otthonit, akár edzőtermeset), mert a kettő egyensúlyán fog múlni a hatékonyság.

És ne feledd, hogy keményen meg kell küzdened majd a céljaidért és sosem szabad feladnod!


fogyás
szálkásítás
zsírégetés
átalakulás
diéta
személyi edzés
online edzés